Looking for freedom

Looking for freedom är den av David Hasselhof kända sång alltid kommer förknippas med återförenandet av Tyskland efter kalla kriget. Ett sökande av frihet ifrån olika former av bojor.

Att uppskatta det som är frihet. För mig är det att kunna odla min egen mat, att kunna vara primärproducent för mitt bord. Att förstå var min mat kommer ifrån.

Dagens salladspriser, en effekt av dåligt väder i södra Europa visar hur dåligt väder på andra platser i världen kan leda till pris chocker i Sverige.

Vi behöver en kultur där mera av maten är lokal, en större grad av självhushållning.

För våran del innebär det att förutom att odla tomat i odlingstunnel så kommer vi även att pröva på friland. Sorten vi valt ut är Outdoor girl, att odla på friland betyder att man odlar den direkt i marken utomhus, inget mera komplicerat än så.

Kommer bli några stolpar och ståltråd som den kommer bindas upp på. Annars blir det minimalt med arbete, för att se om det ger en rimlig avkastning.

Allt i ett försök att bli mindre beroende av omvärlden. Att nationen äter mera lokalt. Hoppas att själv ha sallad färdig om ca 50-60dagar. Med dagens priser är det till och med lönsamt att odla sallad i Sverige. Mat är för billigt i Sverige.

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Sallad, självhushållning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera