42dagars tomterna är det en urban legend?

Har på omvägar hör talas om dessa snabba tomater.

Har länge avfärdat dem som en klassisk myt som helt enkelt inte finns. Precis som svarta rosor, eller något som mera att göra Hollywood än verkligheten. Efter mycket letande och frön som bokstavligen rest jorden runt, har de landat i min postlåda.

42daysMåste bara test så några såhär års för att se om det går. Om allt går vägen går det kanske att stå med tomater redan i april-maj. Det hade varit så coolt.

Det hade på allvar kunnat få betydelse i mitt tomat missbruk. Jag ser verkligen inte fram emot årets vinterplast tomater i februari. Det är inte människoföda, det är något som är helt tydligt.

Ärligt talat varför plågar sig mänskligheten med dessa. Finns ju så många andra saker som tål lagring mycket bättre.

Har fortfarande kvar några tomater i källaren, men det är en lyx som inte längre används i vardagen. Har även ett par vintertomater, peter den hållbare liggande, men de blir till frön allt samman.

Hoppas om ca 2månader återkoppla hur det går.  Dessa 42dagars sägs vara en mycket tidig dock inte 42 dagar, söt tomat på ca 30gr. Blir ett riktigt test i april-maj när solen kan hjälpa till på riktigt för att få en uppfattning om 42 är nära verkligheten.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Lokal mat, självhushållning, Tomat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 42dagars tomterna är det en urban legend?

  1. Ylva skriver:

    Spännande! Jag sådde själv två fröer av den häromdagen.

Kommentera