Snabb lunch

IMG_20160804_132342Nu när köksträdgården levererar på riktigt, så blir det oftast någon betydande del från den. Idag skulle det gå fort och vara gott.

Vitkål kryddat med egen chilikrydda från ifjol.  I slutet på säsongen tog jag alla chili jag hade kvar torkade i svamptorken och malde i en elektrisk mini kaffekvarn för att sedan blanda med lika mycket salt. Nu börjar den förövrigt ta slut, vilket säger att jag får göra lite mera i höst.

Till vitkålen blev det mini Squash/Zucchini, tar man de medan de är små är de en delikatess. Plus att plantorna sätter många, många nya frukter.

Detta är en delikatess som borde säljas i matvarubutik.

Det enda som inte är från egen trädgård är saltet och rapsoljan. Så på det stora hela får man vara extremt nöjd. Ett annat perspektiv är att bara denna måltiden betalade alla dessa fröpåsarna. Ibland tycker man det är dyrt med fröer, men det gäller att ställa sig rätt typ av perspektiv. Detta är ett enkelt sätt att äta kvalitet, billigt, med bara lite mera arbete.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i gurkfamiljen, kålväxter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera