Besök av vildsvin?

IMG_20160818_172738Att få besök av vildsvin skulle vara en riktig mardröm. Nej, det är så att jag gjort jordförberedelser inför nästa år.

I år har jag odlat i ett 28kvadratmeter stor odlingstunnel. Letar efter en större beganad till rätt pris. Men insåg att ingen hittils har passat.

Inför nästa år måste jag ha mera odlingsyta i tunnel. Så blev ytterligare en till på 28kvadratmeter.

Kommer odla tidig sallad, rädisor och majrovor i tunneln. Men huvudsäsongen kommer att jag bli odla gurka samt små tomater. Något jag idag inte får plats med.

Efter årets död av grukplantor på friland , var det nödvändigt att göra något för framtiden. Just nu letar jag efter krysskrukor för att enkelt kunna hantera gurka. Det är en kruka med bara ett kryss i botten. Detta för att kunna plantera krukan direkt i jorden. Fördelen är att gurkan får torrare hals och blir mindre störd. Lyckades ju här om året döda alla mina gurkplantor vid omplantering.

IMG_20160818_172851Denna tunneln kommer att stå bredvid den andra. Har funderingar på om de blir lite vindfång för varandra.

Därför att solen är optimal på denna platsen. Vatten finns framdraget. Detta är en mycket viktig faktor som jag bara för ett par år sedan hade underskattat.

När man går från att odla några tomater till att odla i störrestorlek. Är vatten en viktig fråga. Det går ju inte att bära kannor om man skall ge 70-80liter per dag i perioder.

Kommer göra alla tygnre markförberedelserna redan nu i höst.

Min erfarenhet från detta år när jag odlat i större skala är att markarbeten vill man inte göra samtidigt som man sår, skolar om, vattnar inomhus osv. Dygnet har tyvärr en 24timmars begränsning.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i gurkfamiljen, självhushållning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera