Svamp

Just när trädgården börjar leverera på riktigt då kommer även naturen igång. Hos oss är det skogshallon och svamp. Även sett en del blåbär.

13707548_10153787442820784_9084337548418318230_nJust nu blandas regn och varmt väder, detta är optimalt för svampar. Tänk om alla som just nu jagar Pokemons hade plockat skogens gåvor. Det är vid dessa tillfällena vi skall vara tacksamma över allemansrätten i Sverige.  Denna blogg har det sista fått en del följare i Finland och Norge. Även här finns liknade rättigheter för att plocka svamp och bär.

Det sägs att endast 2-5% av alla bär plockas i Sverige. Tänk om det åter kan blir lika naturligt att lingonsylt är egen plockad som det var bara för 2genrationer sedan.

Det är en nationell guldgruva som varje år missas för våran nation.

Nu stekta kantareller på smörgås, ärlig talat finns det något godare? Först gången varje år är för mig ett av årens höjdpunkter. Även när man gör med lite smält ost på. Det är så gott.

Tänk på att inte störa eller förstöra när ni är ute och plockar. Tänk på att undvika jordbruksmark, eller ej heller att parkera där ni kommer att så i vägen. Vi skall vara tacksam över att vi inte lever i ett land med vägbommar, låt det för allt i världen fortsätta vara så.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera