Regn, regn, regn

Det ständiga så regnandet gör att det känns inget kul att odla just nu.

Att odlingarna i kragar och uppkupade bäddar (75cm) känns som ett bra strategiskt beslut. Vattna går alltid att göra, men blöta blir man inte av med så lätt.

Mangold

Mangold

När det får en gångs skull inte regnar, tittar man bittert på leran. Den gör att jag inte kan direkt så just nu.

Men startat många salladskulturer det sista, gör det i kruka för senare utplantering. När det torkar upp eller om det torkar upp, ja just nu känns det faktiskt så.

Under tiden när det håller upp finns det få saker som är så mysigt att bara sitta still i stolen. Plocka färsk mangold och bara äta som snacks.

För mig är det en ny bekantskap med mangold som inte är fullvuxen. Tycker den är mycket mera aptitlig i denna mindre storlek.

Funderade en del på om mangold var sallad eller om den hörde hemma i kål familjen, det känns ju som en blandning. Men är en målväxt, alltså släkt med rödbetan. Tänker man efter så ser man det om man tittar på mangold och rödbetansblad.

Jag har i alla fall fått en ny kompis.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen

Det här inlägget postades i självhushållning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera