Min kära sambo gör de godaste rabarberpajerna.
En närmast knäck känsla, som balanseras med syran från rabarbern.
Recept 8 portioner eller bitar.
(glöm att den räcker till 8personer)
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
100g smält smör
1 ägg
4 rabarber
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser Smält smöret och blanda med de torra ingredienserna. Blanda ner ägget.
Skala och skär rabarbern i mindre bitar.
Smörj en form och lägg i den skurna rabarbern. Strö lite extra socker över rabarbern och häll ut smeten. Tryck ut smeten så att det täcker hela formen. Ställ in pajen mitt i ugnen och grädda i ca 30 minuter (alt. tills den har fått färg) på 175 grader.
Perfekt att frys och bara ta upp och värma vid oväntat besök.
Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.
Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen