Rädisor, vad för bevattningssystem skall man välja?

Hålla fuktbalansen korrekt för rädisor är inte det lättaste i denna torkan. Vid för lång torka blir de starka och rädisan sväller inte upp.

IMG_20160612_162809Hurvida denna så omgången kommer att bli större knölar är för tidigt att säga. Men torkan gör att hand vattnade med slang är inte länge hållbart.

Hoppas kunna skaffa bevattningsutrustning under veckan. Gäller att fundera, hur bygger man ett system som är utbyggbart i framtiden. Går det att använda ytvatten, från någon plats.

Man vill ju både tänka ekonomiskt men också vad fungerar att använda med enkelhet. Timers är det kanske en framkomlig väg? Helst skulle man ju vilja ha någon med regnmätare, finns det ens sådana?

Sedan vill man inte använda allt för billiga grejer med låg kvalitet heller. Det är ju inte gräsmatta som skall bevattnas. Olika droppslangar skulle kunna vara en lösning. Men vi har en mycket god tillgång på vatten, granne med en mosse. Så sprinkler i någon form blir det nog.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur mates ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i rotfrukter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera