Köttguide

Förra veckan kom WWF köttguide, en ganska godtyckligt användande av smiles. Men har man inga förkunskaper är det ett mycket bra redskap för att kunna påverka sina kött inköp i miljövänlig riktning.

wwf30040_n

Det största som verkar komma ut av detta är att många storkök slutar köpa in Thailändsk kyckling. Detta är en stor framgång, vi har ett av de bästa jordbruken i världen. Om nu detta gör att totala mängden inhemsk kyckling ökar är det av godo. Det är det bra för djurhälsan, bra för arbeten i Sverige, det ökar Sveriges förmåga till självhushållning.

Den genomgående trenden är lokalt, svenskt ekologiskt framför kött från långsbortistan.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera