Som man sår, skördar man

Nu fick jag glädjen över att äntligen kunna så rädisor, majrovor och rödbetor.

IMG_20160508_144506_1Rädisor som om en dryg månad kommer att vara färdiga. Kommer att kontinuerligt så rädisor över hela säsongen.

Det samma med majrover, även rödbetor även fast de har en längre omlopps period.

Från att från början så morötter med köpta såband och så rädisor på tok för tätt, har jag kommit så långt att jag nu räknar sträckmeter och längden på bäddarna för att bedöma hur mycket man skall så och få ut.

Kul att man ibland tar ett steg utanför sig själv och inser att man utvecklas.
Det är när man tar det steget tillbaka man inser hur mycket man ändå samlar på sig av förståelse och tänkande runt odling.

Det som är det största förändringen är att jag på riktigt nu kommer börja med att så i omgångar. Har så datum planerat för hela sommaren och hösten. Nu har jag satt pressen på mig själv igenom att berätta om det här.

Jag gör detta för att se hur mycket man kan producera på en mindre yta, på ett rationellt sätt. Det handlar om att kunna odla en stor bredd av olika grönsaker på en mindre yta så att det fortfarande är rationellt ur ett ekonomiskt perspektiv i jämförelse med stora mekaniserade monokultur gårdar.

Det finns få saker som gör mig så glad som den första rädisan.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

 

Det här inlägget postades i rotfrukter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera