Avhärdning

Jag vill ha ett jätteväxthus.

Jag har många-många plantor. Tomater, gurka, pumpa, sallad, selleri bara för att nämna några. Alla skall i princip avhärdas nu för att flytta utomhus. Att ha plantor på 3våningsplan är inte rationellt. Jag är ingen hurtigbulle, utan riktigt kraftig. Att springa med plantor upp och ner för trappor är inte rationellt. Att ligger och dör lite i soffan, har blivit en del av rutinen.hr60161_10154173535820365_4584010237792683473_n

Tittat lite på mina dröm anläggningar, drömmer om ett varm odlingstunnel samt en kall. Plats finns på landet. Saknar bara 150papp på kontot. Drömma går ju.

Håller på att packa plantor för deras stora flytt till landet. Funderar på om jag bara skall kasta ut så många som möjligt av plantorna och hoppas på att de kalla nätterna är över. Chilin är så stor så att den klarar det. Tomaterna går nog också fint men gurksläktet är det värre med.

Chilin är redan full i frukter och blomningen är total. När den nu kommer ut i odlingstunneln kommer den omedelbart börja leverera. För mig som älskar chili är jag väldigt nöjd. Detta är av sorten ”Hungarian record”.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Chili och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera