En helg utan odlingsresultat.

Vi har senaste veckan fått mycket nederbörd. Allt är lika blött som i ”februari” igen. Prövade jordfräsen, men borde ha vetat bättre. Gick inte alls. Även krattan geggade ihop.

225834565_1bd37719-5698-43b2-b5aa-e97df4e30c0aSå planerna för helgen var bara att glömma. Inget kul alls.

Vi fick många timmar med röjsågen i alla fall. Det är vägkanter, odlingsplättar, trädgårdskanter osv som vi jobbar med att försöka hålla rena.

Det enda som blev planterat var vallörts plantor och rötter. Vi har plats för dessa sakerna ute på ett kalhygge. Där vi planterar växter som kan vara invasiva. Redan satt pepparrot och förberett för hallon tidigare under våren.

Vallörten odlar jag till försäljning av rötter, detta är en frösteril variant, bocking 14. Men även för att göra näring av bladen, precis som man gör med brännässlor. Detta är inte helt ovanligt i anglosaxisk miljö. Har rötter i butiken, men även på tradera.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Comfrey. Bokmärk permalänken.

Kommentera