Äntligen

Äntligen, för 15år sedan mins jag att jag ifrågasatt varför det inte var så. Men nu är det äntligen här. Egentligen är det ganska självklart när man tänker efter.

Något ting så självklart som pant på plastflaskor. Kul att Coop nu tar initiativet till detta. Man får bara hoppas att andra på marknaden snart följer efter.


Nu köper vi inte speciellt mycket saft. Vi gör inte ens så mycket längre, vi får ge bort det mesta som vi gör ändå. Tror jag fortfarande har saft från 2014 stående så räcker och blir över.

Saft är för övrigt så enkelt att göra, antingen kan man använda en saftmaja eller så kan man kallröra. Det betyder att bär/frukt får lov att stå och dra i kallt vatten ett antal dagar.

Många vill idag inte ha så mycket socker som krävs för en bra hållbarhet. Antingen accepterar man att det är en färsk kylskåpsprodukt eller fryser man saften.

Inser också att man borde kunna göra helkonserver av saft, men det har jag aldrig testat.  Den andra vägen man kan gå är med konserveringsmedel.

Oavsett vilken model man använder, tänk på att använd rena steriliserade flaskor för lagring utanför frysen.

Nej, jag är inte sponsrad av coop, har bara vanlig kundrelation där.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

 

Det här inlägget postades i Matpolitik, safta osv. och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera