www.odlaminmat.se fyller 1år

Idag fyller www.odlaminmat.se 1år, hade börjat skriva lite innan för nära och kända men så fick jag väldigt många fler läsare än vad jag trodde.

11096414_619027674901175_3863670605720510958_o

Gurka 2014

När jag började det här trodde jag att det var för att fungera som en minnesdagbok samt för att kunna sluta spamma mitt facebook flöde, med bilder på växter, saft och syltburkar.

Det hade gått så långt att mina vänner började kalla mig saft och syltkungen. 🙂

Bloggen har idag över 2500 följare på facebook. Under året har vi haft 160 000 lästa inlägg.

Skall man titta på det så ökar vi långsamt även om det inte är en linjär kurva.

Mest uppmärksamhet har bloggen fått när det har skrivits om tomatodling, när vi fick lokal ekomjölk samt om den danska bondröven.

Men överlägset mest delningar och likes har ett inlägg om varför vi lever som vi gör. Inlägget är nu över 1halv år med delas fortfarande ibland.
http://www.odlaminmat.se/2015/08/vad-ar-det-vi-haller-pa-med/

För att vara ett litet hobby projekt där jag delar kul grejer jag ser, till egna tanker, till hur man odlar måste jag säga att detta har slagit alla mina förväntningar.

Som det ser ut just nu kommer jag fortsätta att skriva på ungefär detta sätt. Fortsätter det lika bra så som nu finns det massa projekt jag har tankar funderingar om.

Under våren kommer det bli en del projekt i en odlingstunnel. Ökar kraft hur många kvadrat jag odlar. Kommer pröva nya saker som att ympa tomater, odla kål på riktig, tidigare har det bara varit några få plantor. Ser fram emot att se hur elefant vitlöken utvecklar sig samt om jordärtskockorna blir större i år.

Räknar att det inte blir tyst, har nu över 70växter i år om man räknar med de perenna. Så kommer komma många olika inlägg.

Men det som jag är mest stolt över från det gångna året är att jag var först i Sverige med nyheten om hur antibiotika användningen ser ut när man tittar på smal och bredspektrum antibiotika.  Lyckades lyfta upp hur det är inte bara att Sverige har EUs lägsta antibiotika användning utan att vi också har den bästa i förhållande till hur mycket bredspektrum antibiotika som används. Ingen talade om detta, men lyckades sätta detta på kartan.
Vad är det som ät speciellt med svensk djurhållning?

Bloggen har under året fått lite reklam. Längst ner på varje sida finns det bokus om ni ändå skall köpa böcker därifrån, får ni gärna klicka er fram via denna. Har även reklam från lantbutiken, med massa olika utrustning för att hålla lite djur m.m.

Idag är bloggen en av de snabbast växande odlingsbloggar, i sin storlek. Men det som är allra mest roligt är alla trädgårdsodlare, bönder, självhushållare osv jag fått kontakt med.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson


Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i www.odlaminmat.se. Bokmärk permalänken.

Kommentera