Ny odlingsbäddar, den oglamorösa sanningen

Just nu är vi i en väldigt tråkig del av arbetet.

Vi rensar ogräs, alla rötter från fleråriga ogräs. Vi fyller långsamt en skottkärra och vi har bara börjat. Detta arbete känns ibland tröstlöst, men detta är ett viktigt förberedande arbete om vi inte skall drunkna i ogräs.

12524384_10154007425975365_5637592248996197548_nSamtidigt så krattar vi igenom bäddarna, hittar lite sten som avlägsnas. Men framför allt så luckrar vi upp jorden för att få kort klumpar. Blanda upp lera med matjord för att få en bättre jord.

Just nu diskuterar vi hur vi skall få jorden bättre. Önskar att det fanns kompost till bra priser i Sverige. Nu blir det väl att vi tillför matjord från andra delar av fastigheten. Funderar på att plocka upp lite torv i egen skogen? Undrar om det är lagligt.

Oavsett funderar vi på att lägga lite ogräsfritt påsjord på toppen. Detta för att få en bra så yta.

Tittar just nu på ekonomiska, vad för gödsel vi skall ha. Eftersom vi kommer ha hög omsättning vill vi ha mycket kväve. Pelleterat hönsgödsel känns som en det mest aktuella alternativet.

Permanenta odlingsbäddar.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson


Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i självhushållning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera