Nu räcker det!

dukJag hatar vintern. Skulle ha gjort de första ute sådderna nu enligt min plan. Men just nu känns snöskyffeln som ett bättre redskap än krattan.

Har fröer jag behöver plantera om 2 veckor om jag skall hinna med en vårgröda innan sommar grönsakerna.Börjar känna tidspressen komma smygande.

Jag har inget val, måste ut och göra något överhuvudtaget i trädgården.

Nu inser jag att om marken skall hinna bli varm nog. måste jag aktivt hjälpa den.

Det jag enkelt kan göra är att lägga på svart markduk. Smälta det sista av snön samt höja temperaturer flera grader. Detta göra också att marken av värmen torkar upp.

duk2Man kan ställa sig frågan om man skall använda produkter som denna. För mig är det ett ovärderligt redskap för markvärmning, ogräsbekämpning osv. Ogräsbekämpning skulle inte vara sig görbart annars. Detta gör att ogräs kommer att börja växa, men också dö under duken på grund av bristen på ljus. Detta gör att i alla fall att inte obetydande delar av ogräset kommer att dö.

Om allt går bra kommer jag så ärtor, förhoppningsvis den sista mars. Det finns de som försår ärtor, jag gör det inte. Detta av den enkla anledningen av att jag vid denna tidpunkten har så mycket andra försådder.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson


Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i självhushållning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nu räcker det!

  1. Fröken Dill skriver:

    Smart! Jag börjar också bli lite lätt desperat över mina odlingar i Roslagen. Där är det definitivt tjäle en bra bit ner och lite snö därpå. Jag har funderat på att elda en hög med kvistar i ett av trädgårdslanden. Minns att min barndoms bonde brände av ängar för att få god tillväxt när jag var barn. Frågan är bara om köksväxter uppskattar den metoden också… Jag behöver snabbt bli av med tjälen för att kunna gräva ner vinterns samlade bokashi om inte annat.

  2. Pingback: 14dagar under markduk, vad gav det för temperatur skillnad? | Odla min mat

Kommentera