Mitt favorit trädgårdsprogram!

Tidigare hade vi ofta media tips på måndagar, nu drar vi igång med sådana tips igen.

Dagens tips är det klassiska tv-programmet gardners world. Om jag fick en egen budget hos svt skulle jag försöka skapa ett liknade program, med samma höga kvalitet.

Sedan finns det en fördel med att titta på program från Storbritannien, de ligger lite bättre till klimatmässigt. Blir ett bra tips om vad man skall göra de närmaste veckorna.

Annars så klättrar jag på väggarna, skulle ha sått morötter, men det ligger fortfarande snö ute. Skall ut och lägga på svart duk för att värma upp jorden, skall nämligen pröva att så ärtor den sista mars i år. Om jag hinner få upp jordtemperaturen till dess. Hoppas nämligen hinna odla en vända med ärtor och binda kväve, det skall bli majs på denna yta i sommar.

https://www.youtube.com/channel/UCE-vKsPRxlVkTqq92YhqpRw/videos

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson


Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Media måndag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mitt favorit trädgårdsprogram!

 1. MBL skriver:

  Då hoppas jag att du inte missat en annan serie med Monty Don, ”From fork to fork” (att översättas ungefär som ”från grep till gaffel” även om det inte blir lika skoj på svenska). Det är mitt absoluta favoritprogram som jag önskar skulle göras i svensk version. Vet dock inte vem som skulle ha resurserna… Rosendals Trädgårdar?

  • rickywkarlsson skriver:

   🙂

   Från jord till bord, är nog en översättning som ger samma språklig känsla.
   Inte missat. Var mera att just denna startade nu en ny säsong.

   Oavsett så har vi för liten svensk produktion av sådana program.

   En svensk bondröv hade varit underbart.

 2. Pingback: Fredags mys | Odla min mat

Kommentera