Fork to fork

Mediamåndag är här igen.

Detta klippet kommer från den underbara serien Fork to Fork. Det är en underbar ordlek, det avser en gardenfork, vilket är en grep. På svenska skulle vi kanske säga från jord till bord, vilket är precis vad denna serie handlar om.

Detta avsnitt är det som ligger mest i tiden, tomater. Själv är jag halvvägs igenom min sådd. De för tunneln är redan sådda, medan mina sista för friland sår jag första halvan av april. Nu är jag i zon 2-3 ligger man några zoner högre kanske 1-2veckor till skall läggas på i kalendern. Jag har tidigare skrivit om hur man sår tomater. Hög tid att köpa frö och plantera om man inte gjort det.

Denna serien är gör mig så varm i hjärtat, det är precis vad man skulle behöva producera och sända i Sverige. Så slipper vi få mat analfabeter om någon generation.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson


Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Media måndag, Tomat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fork to fork

  1. Annica skriver:

    Vet du vad han binder upp tomatplantorna med? Det hade varit smidigt om det var nedbrytbart så man kan lägga allt det i komposten eller täckodlingen

  2. Pingback: Fork to fork 2 | Odla min mat

  3. Pingback: Fork to fork 3 | Odla min mat

Kommentera