Odla med rent samvete

Jag får ibland frågan om hur jag ser på olika former av jordbruk. Hur jag själv odlar?

Svaret är ganska enkelt, jag försöker undvika att tillföra sådan som jag inte skulle kunna producera själv. Vid de få tillfällena använder sådant som jag inte själv skulle kunna skapa så använder jag endast produkter som klarar KRAVs krav, vilket är en nivå bättre än bara ekologisk odling.

Men eftersom det är helt orimligt för någon som håller på i mindre skala att certifiera en odling, kostar en hel del, så får jag inte kalla mina grönsaker ekologiska. Men jag vet är de är Reko, naturliga, kramodlade eller vad man nu vill sätta för etikett.

Kramodlad, är när bonden inte är längre bort än man kan krama bonden.

.
Ibland behövs det barn för att säga något så självklart som hur vi vill att våran mat skall produceras.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur mates ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Matpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera