Åter till Mulens marker

Om du någon gång undrar varför det är viktigt med betesdjur.
Detta är boken för alla som vill ha något konkret att visa upp. mulensmarker

Åter till mulens marker

Nog för att jag vet att det kan gå fort när det växer igen, men till och med jag blev överraskad över vissa bilder. Detta är bilderna från Sverige som inte dominerar nyhets rapporteringen.

Det sägs att Sverige växer igen lika fort som i efterdyningarna till digerdöden. Om det stämmer eller inte vet jag inte. Att det dock sker ett omfattande förlust av produktiv jordbruksmark är uppenbart.

”Hur har det gått för naturbetesmarkerna i Västergötland under senaste kvartsseklet? Tore Hagman och Åke Carlsson har återvänt till drygt hundra platser som dokumenterades på 1980-talet inför utgivningen av Mulens marker (1987). I den här boken läggs den gamla och den nya bilden på varje betesmark intill varandra för att lätt kunna jämföras. Långsamma förändringar är svåra att upptäcka. Men har vi ett äldre foto och jämför det med ett annat några decennier senare ser vi vad som har hänt i det tysta.”

Detta är en direkt konsekvens av den omfattande importen av ost, nöt och lammkött som sker till Sverige. Nu räcker det, dina val får konsekvenser. En tysk ost är en död för den svenska landsbygden.

För att titta på några bilder http://www.mulensmarker.se/

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson


Detta är historian om hur mates ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Matpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera