2016, nu kliar det i fingrarna

Såhär dags på året är det dags att inventera sina frölager. Se hur mycket man har kvar av olika sorter.

fröpärm

Man inventerar och diskuterar hur mycket av olika sorter det skall odlas. Allt från hur många kilo morötter man önskar få till vad för nyheter som skall testas. Till vad som har funkat att odla i liten skala och som nu skall skalas upp för att öka egenförsörjningen.

Man tycker att man har många fröer, men listan på årets beställning blir likaväl lång ändå. Saker man kommer på under tiden. Gäller att inte glömma tankar man har samlat på sig under året. Var nära att glömma bort att vi behöver gröngödslings frön. Glömt det tidigare år.

IMG_20160103_050127_1

Under 2016 kommer vi att passera 60 sorter av allt från chili varianter, till att vi drar upp sparris från frön, till att för första gången odla stjälkselleri.

Vi kommer att kraftigt expandera odlad yta i jämfört med 2015. Ökar med drygt 200kvadratmeter, det som skall öka mest är det potatis, kål och morot. Men även mera udda projekt som att odla solroser för kärnor.

För er som undrar vad ”skall” starta med i januari- februari så är det chili samt purjolökar, lökar om man skall odla de från frön. Allt annat kan vänta till mars utan några större problem.

Det här inlägget postades i Gröngödsling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera