Höstens blöta gör det svårt att torka lök.
Började fundera på svamptorken, men behöver en mycket större skala.
Blev att läsa på ordentligt om vilka betingelser man skall torka lök i om man inte kan fält torka den.
Insåg att jag har en tork redan hemma. Luft till luft pumpen.
Lök skall dock inte torkas i mera än max 20grader.
Hur skall sedan den torkade löken förvaras?
Det man vill undvika är att löken börjar att gro.
Så antingen väldigt nära nollan 0-1grad eller så varmt så att den inte gror ca 30grader.
Sämsta tänk bara är 17-20grader vilket man har inomhus.
Hos oss blir det matkällaren, vilket ligger hos oss ligger på 5-8grader på vintern.
Man skulle skaffa bättre kontroll över exakt vilken temperatur man har i matkällaren, aldrig riktigt studerat det. Tänk vad lökar kan ställa till med i nya frågor, som ”de” ställer.
Källa för den som vill gå djupare;http://www.slu.se/Documents/externwebben/overgripande-slu-dokument/popvet-dok/faktatradgard/pdf01/Tr01-01.pdf