Hösthallon

Under det senaste dagarna har bloggen fått väldigt många läsningar pga att bloggen blev delad i en tweet av bransch organisationen Svenskt kött. Det var så att detta bloggen var den första i Sverige med att peka på hur inte bara volymerna av antibiotika skiljer sig utan även vad för antibiotika som används.
Vad är det som är speciellt med svensk djurhållning?

Svensk antibiotika användning kan endast i EU jämföras med finland och då använder de nästan exakt dubbelt så mycket.

Bloggens antal följare passerade 1700 som konsekvens. Samt nu mera finns Odla min mat på twitter. Det kommer inte produceras något separat material för twitter men för den som gillar att följa på det viset finns nu möjligheten.

Vi har alla våran spontana sida. Jag råkade köpa hem hösthallon. Även fast sambon säger att man inte råkar så råkade jag. Hade inte någon förbered plats eller liknande. Letade till och med efter något annat boysenbär. Något som inte verkar helt lätt att få tag på.

Men fått dem i jord över vintern i alla fall. Blev i en krage där jag haft lite morötter fram till för några dagar sedan. Blev en sort som heter höst hallon sort, Polka.

När man planterar hallon måste man tänka på att den sprider sig. Gärna någon plats där man kan klippa runt om med gräsklippare till exempel. I odlingsland, runt odlingsland rekommenderas inte för permanent plantering av ha hallon. Den är expert på att skjuta rotskott, ut läggare för att ta sig över gångar osv.

För att utrota hallon på en plats är det att klippa ner den flera gånger per år, under ett par år.

12204694_10153254736005784_979977654_n
Mörkret kommer tidigare och tidigare.

Det här inlägget postades i Fler åriga och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera