Denna bild med ostar går just nu runt på facebook. Ostarna representerar bara hur mycket antibiotika som används i de olika länderna.
Tittar man befinner sig de nordiska länderna i botten, exklusive Danmark. Detta för att vi har en kultur där man endast använder antibiotika på sjuka djur. Inte på alla i förebyggande syfte, som i vissa delar av Europa.
Möjlighet att påverka maten är ju ändå din och min. http://www.odlaminmat.se/2015/04/nar-paverkade-du-nagons-liv-sist/
Själva facebook inlägget.
Hej. Jag undrar om även den ekologiska parmesanosten är framställd från antibiotikabehandlade kors mjölk. Tacksam för svar.
Dessa uppgifter är på nationell nivå, per djurenhet.
Har inte sätt några varken i Sverige eller utomlands på lägre nivåer.
Tar gärna tips på källor.
Hej, parmesanost går inte att tillverka av mjölk som innehåller antibiotika. Du får gärna ringa vår kundtjänst för mer information 08-643 70 10.
Vänliga hälsningar Zeta
Det är inte själva osten som innehåller, det är djurens välfärd som är frågan. Vad köttet kan innehålla.
Zeta borde verkligen ställa sig frågan om det inte går att få tag på en bättre källa för sin hårdost.