Viltkött

Idag började jakten på rådjur för stora delar av landet.

Förutom att vara rekreation, vapenträning och viltvård finns det en annan viktig sak.

Detta är en källa till utmärkt kött. Glömmer aldrig den som undrade varför det inte fanns ekologiskt viltkött. Poängen med viltet är ju att den lever av vad naturen ger. Går ju aldrig att säga vilken åker den varit och betat vid.

Ibland behöver man säga självklarheter, viltet har varit ute och betat hela sitt liv. Det har aldrig behövt så i några djurtransporter, det har inte fått kraftfoder för att bli lagom för slaktning. Det är antibiotikafritt, ej något avelsprogram med syften, ej heller några andra in stängningar.

Har till och med hört talas om vegetarianer som äter vilt med dessa eller liknade bevekelsegrunder.

Idag jagar man med moderna vapen med extremt hög träffsäkerhet. Den svaga länken är inte geväret utan ofta jägarens förmåga. Krav på övnings varje år? Inte bara en fråga om att skjuta in bössan, även jägaren skull i en del fall behöva övas mera.

Själv har jag inte jägarlicens men hoppas ta det inom kort. Så min bild är kanske felaktig, men det är vad jag har förstått.

radisor

Till vilt äter jag gärna inlagda rädisor, de är så goda.
http://www.odlaminmat.se/2015/02/radisor/

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera