Vilka är egentligen kraven för att få lov att använda märkningen Svenskt Kött.
Märket Svenskt kött visar vägen
Fött, uppfött, slaktat, förädlat och förpackat i Sverige.Titta efter märket när du väljer kött och charkuterier!
Posted by Svenskt Kött on den 28 augusti 2015
Tänkt om vi bara åt svenskt kött i Sverige.
Detta är ett tydligt och enkelt märke.
Detta är naturligtvis bara ett stöd, välj varor som är slakta och styckade lokalt.
Tänker speciellt på charkuterierna, mycket av det utländska köttet finns där.
Den angivna mängden på 16000 arbetstillfällen i slutet av filmen. Gäller det förpackning eller transport o distribution eller alla som jobbar med djurenfrån gård till bord??
De säger från jord till bord.
Om butiksbiträdet, lastbilschauffören osv är medräknad vet jag inte.
Varje mjölkbonde brukar man säga genererar 4jobb till, kött kan jag inte lika bra.
Rekommenderar dig att fråga http://www.svensktkott.se/ om du vill veta hur de räknar.
Tänk om vi kunde få samma enkla märkning på mejeriprodukter där mjölkråvaran då ska vara svensk.
Arla lanserar arla-kannan.
Det är dock på väg en gemensam märkning, de stora butikskedjorna och bransch organisationerna håller på och slut förhandlar om reglerna. Det sista jag hörde var att 95% skulle vara svenskt i sammansatta produkter. Hoppas att de kan blir klara nu under hösten.
Jag har bott i Norge, där finns det en bra norsk märkning. Norge njuter. Den används som modell.