Kors i taket

Ibland blir man riktigt överraskad.

I stora krukor brukar man se väldigt vackra blommor.

Men dessa blommor gjorde mig extra glad.

IMG_20150827_175137

Jag drömmer om en mat produktion som ligger så nära människor som möjligt. Men detta överraskade till och med mig.

Aldrig tidigare har jag sätt grönkål som en så vacker växt. Mangolden går inte av för hackor heller.

På baksidan fanns det tomater.

Jag måste säga att jag är riktigt imponerad, till och med överraskad.
Alla sätt att höja andelen lokal mat är gott.
IMG_20150827_175207

Det som det inte talas så mycket om är att staden försörjs av landet med mat. På landet klappar lantbrukare ihop. Gruppen bönder är kraftigt ålderstigen, 58% kommer vara över 65år inom 10år. Vilket gör man kan förvänta att de går i pension. Redan är nästan 1/3 över 65år bland bönderna.

Det ligger en enorm generationsväxling framför oss samtidigt som lantbruksskolor stänger på löpande band. Vem är det som skall producera maten i Sverige?

Aldrig tidigare har jag känt behovet av att skala upp mina odlingar så starkt som nu. För om inte jag med kunskaperna om att odla är beredd, vem är då beredd att odla för att föda Sverige?

Var skaffar du dig kunskaper?

Kan redan nu säga att under vintern kommer det bli ett antal längre blogg inlägg, en odlings skola. Både för att jag vill befästa mina kunskaper, men också för att kunna dela med mig. Inte bara för att odla 10 tomatplantor utan rationella metoder för att kunna föda storfamiljen i flera generationer.

Det här inlägget postades i kålväxter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera