Chili

Just nu sker det extremt mycket i trädgården. Hoppas kunna dela med mig av lite.

Idag var det en chili sort som heter Hungarian Record som behövdes skördas.

En ganska medel, till mild om man äter mycket chili. På ca 10000SHU.
Jag använder i grytor, färsk använder jag den på ostsmörgåsar.

IMG_20150818_144227Vad gör man med chilifrukter som man inte behöver direkt? Jag tömmer den på kärnor, och hackar sedan upp den.

 

Lägger fröna i kaffefilter för att den senare skall torkas. Säljer på höst/vinter frön jag har sparat. Men la upp lite till försäljning om det är någon som är intresserad av denna sorten.

Chilin lägger jag sedan på en skärbräda och stoppar skärbräda och allt  i frysen. Om något dygn soppar jag ner det i en ziplock påse. Det gör att jag skall stoppa in mera av denna sort om 2 veckor och ta upp lagom mycket när jag vill under vintern. De blir ingen stor klump utan alla bitarna blir styck frysta.

Använder nitrilgummihanskar, för att inte få det på händerna.
Dessa finns att hitta på apotek.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Det här inlägget postades i Chili och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera