Dagens expressen

Mycket av våran rastlöshet beror på en brist på en äkta känsla av att känna att man är en del av ett äkta sammanhang. Oavsett om det är att plocka upp rovor på åkern eller skörda i trädgårdslandet.

I dagens expressen på debatt plats slår Salomon Schulman huvudet på spiken.

”Skicka ut ungdomarna vetja! Jag tror att de som mår psykiskt sämst tjänar mest på att andas in den friska lantluften. I stället för att sitta vid sin ipad eller dator och vanka sysslolös till sömns medan ångestsvetten rinner nerför pannan.”

Det är inte ett par timmar framför dummburken man mins i livet utan glädjen när spaden sitter i marken. Känslan när man äter något egen odlat. Personligen kommer jag aldrig att glömma känslan över att skörda hö. För min del i min uppväxt körde vi lös hö för ett antal får. Med arbetet kom också en naturlig respekt för djuren.

Det står på den långa önskelistan att ha sommarbetande får någon gång långt i framtiden.

Det handlar om att bruka den jorden som finns. Gråter många gånger när jag ser jätte gräsmattorna. Tänk vilken produktion av kort-restmat vi skulle kunna ha. Tänk vad mycket bättre vi skulle kunna må.

Odla min mat slås för att fler skall sätta spade eller plogen i jorden.

Spade isolated on white

http://www.expressen.se/kvallsposten/kultur/dags-att-skicka-ut-de-unga-pa-landet-vetja/

Det här inlägget postades i Matpolitik, Media måndag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera