Cheese

Hur kan man spara pengar i vardagen?

Det finns många sätt, snåla, inte unna sig, välja bort, avstå och sänka kvaliteten.

Men inget av detta är min melodi. Jag är en livsnjutare, jag vill leva livet till fullo.

Det jag gör är att köpa när det är billigare och planera när jag skall använda det.

Denna osten köpte jag efter påsken på extra pris. Fin svensk, för mig lokal ost med för mig en perfekt smak. Jag gillar när ost smakar ost. Cirka en månad hållbarhet kvar enligt datumet, men den håller säkert någon månad till utöver datum.

Denna osten ger också en bra känsla för att mjölken till mejeriet är kortrest. Detta är faktiskt halva transporten innan det landar på konsumenternas bord. Mjölkbonden får också betalt så han kan överleva. Ja jag säger inte lön, jag säger överleva, så hårt är det för svensk mjölkbönder idag.

Den platsen som osten har tagit i kylskåpet fram till nu är försumbar.

Köpa samma ost just nu? (just nu har de samma ost, ”sommarost”)
Det skulle kosta mig mera.

Med planering och bra förvaring kan man göra mycket för att leva ett enklare liv med högre kvalitet.
Till ett lägre pris.

cheese

Detta företag är också i praktiken ensamma om att sälja svensk hushållsost, gjord i Sverige på svensk mjölk. Skrivit om det tidigare.
http://www.odlaminmat.se/2015/03/hushallsost/

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera