Rekord i antal lästa inlägg

När jag började denna bloggen, gjorde jag det för att dokumentera mitt egna odlade. Insåg efter ett par veckor att väldigt många mera var intresserade. Hade räknat med att kanske ha 100 läsningar i veckan av vänner och bekanta.

Efter 3veckor hade jag 3500läsningar, efter drygt 5veckor är sidan uppe i 9000läsningar. När jag skriver om tomater som bloggen får riktigt många besökare.

Uppenbarligen fanns det ett behov av att skriva om värdet att köpa lokal mat, odla egna grönsaker. Det det finns i sig själv ett inneboende värde i dessa saker.

Mat skall vara ”kort rest mat” som man säger på norska. Det finns inget viktigare än det vi stoppar i oss. Gurkan på bordet skall vara de egna inläggningen, ägget skall komma från en verksamhet där höns får se sol ljus och peta i marken. Köttfärsen skall komma från en ko som haft ett eget namn. Värdet att veta vem som är matens producenter.

Att veta vem som bonden är. Nu mera finns det mindre chips producenter som till och med sätter ut latitud och longitud för vilken åker som potatisen är skördad från. Jag måste säga att det är underbart att se.

Önskar jag alltid hade kunnat leva så, men utmaningen ligger i att få det att öka utan att göra några avkall.

Ur mitt perspektiv är detta en ödes fråga för framtiden, vi måste lära våra barn att det naturliga är att man äter det man odlar och odlar det man äter. Gråter mentalt ibland när jag ser villa trädgårdar med perfekt ljus och en jätte gräsmatta. Ett litet potatisland kan väl få plats.

Idag anlade jag en falsk bädd. Man krattar ordning marken för att eventuellt ogräs skall gro. Så slipper man att de konkurrerar med växterna.

falskbädd

Media måndag inlägg utgår pga helg.
Men lite kan man mysa med det gamla brittiska mat och odlingsprogramet Wartime kitchen & garden.
https://www.youtube.com/watch?v=AwXFnwe2UQc

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera