http://www.thebayougardener.com/

På måndagar tipsar jag som vanligt om bloggar, tv program, böcker eller annat liknade under titeln ”media måndag”

Ibland hittar man av någon anledning personer som får en att må bra. Donald är en sådan, en kraftig amerikan i från djupaste södern, nere i Louisiana. Han odlar 100meters rader av olika grödor. Åker runt i sin golfbil, njuter av livet. Han har även en liten traktor, när man ser han sätta redskap i marken är hela klippet en njutningsfull och äkta känsla. Det känns ganska fort som en gammal kompis när man ser hans klipp.

Han använder konstgödsel och kemikalier som jag aldrig skulle ta in i mina odlingar. Men han använder redskap och tekniker som ligger precis mellan den stora trädgården och micro gården. En storlek som skulle för de flesta skulle vara realistiskt att ha som gemensamt släkt jordbruk.

Framför allt beskriver han hur och varför han gör på ett sätt som är rakt på och väldigt enkelt. Detta är riktigt må bra klick.

https://www.youtube.com/watch?v=Shm3NsExLn4

donald

Det här inlägget postades i Media måndag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera