Glädje i köttdisken

Att man kan bli så glad över att köpa en bit fläsk.

När jag kom till min vanliga butik för storhandling, gör man ju först ett sökande över vad är det bra pris på. Att som mig bara försöka köpa svenskt kött gör gärna att man letar efter kort datum och extra pris.

Att handla på kortdatum är att göra en insats för miljö, alternativet är ju att mat så någon har producerats slängs. Detta kan aldrig vara miljövänligt. Att man själv sparar ganska många kronor på det är bara bra. Det kräver dock lite mer arbete i köket att hela tiden få med sig något man inte har planerat för. Eller som jag väljer att se det; ett tillfälle att bli en bättre kok och lära sig något nytt.

Men vad var det som värmde mitt hjärta speciellt denna gången. Just denna Coop forum, den som förtjänar det skall nämnas, hade lagt svenskt och danska fläskbitar bredvid varandra och priset på den svenska var mycket bättre.

fläsk

Detta var exakt samma typ av bit.

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera