En snöig morgon

En dag som denna gör att man mins hur långt det är till sommaren. Insåg att är det något som skall förgro länge är det kanske sista chansen. Så har nu fått plantera vårens sista sådd av chiliplantor. Blev 6sorter där jag kan garantera sort äktheten på. Fått en del frågor om att sälja plantor, då vill man i alla fall kunna sälja några, som man kan garantera sortäktheten på.

Chili har en risk för att korsbefruktas igenom pollinerare i blommorna. Vilket betyder att fröna i chilifrukterna kan vara sortäkta, men har man otur så är det en blandning mellan 2 sorter. Skall isolera plantor i sommar så att jag vet att det är sortäkta frön jag får fram. Det är själva chiliblomman man isolerar från insekter.

Även blivit fyllands sådd av tomater, lite omskolningar av tidigare sådda chiliplantor samt sådd av rabarber idag. Rabarber sprider hobby odlare normalt igenom att man flyttar rotknölar, men vill testa att odla från grunden. Blir jag nöjd med denna sorten, blir det en hel del av den i framtiden.

chilisälj

Förövrigt snygga gröna krukor, den större av dessa var lite djupare. Perfekt för omplanteringar av chili och tomatplantor som man gärna sätter djupare. Att inte behöva förstöra existerande mindre jordklump vid omskolningen är ju kanon.

Det här inlägget postades i Chili och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera