Rädisor

Fått frågan om hur jag gör när jag lägger in skivade rädisor.

Det enkla svaret är att jag ber min sambo. Ära den som äras bör.

Vad är grunden till att jag lägger in rädisor? Blir en trevlig smak, men sanningen är att hade överväxta rädisor. Det blir trådiga och inte så trevliga. Men skivar man de emot trådarnas riktning så försvinner en stor del av problemet. Själva inläggningen gör de också mjukare.

Man skiva rädisor.

Koka upp lagen:
3delar vatten
2delar socker
1del ättiksprit 12%

radisorSockret behöver lösa sig i vätskan.

1-2-3 lagen är enkel att ha som grundrecept på alla inlagda grönsaker.

Stoppa skivorna på väl ren gjorda burkar, steriliserade burkar, häll på lagen. Stäng burken. Låt den svalna. Öppnad burk är kylskåpsvara, oöppnade burk förvaras svalt. Fick senare lätt rosa färg.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook

Det här inlägget postades i Spara och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rädisor

  1. Pingback: Viltkött | Odla min mat

Kommentera