Lök

Glädjen med att kunna plocka upp egen odlad lök ur källaren, ja det är närmast en obetalbar glädje. Att veta att den är från egen trädgård och helt giftfri. Det enda jag ser med lite bittra ögon är att löklagret inte kommer att räcka många veckor till.

Blir till att odla mera lök nästa år. Blir som i år från sättlökar, men det skall också provas att odla lök ifrån frön. Kommer att långsamt få växa varje år tills jag vet hur mycket lök som går åt på ett år.

Många tror att bara för man lyckas lite med något, lyckas man med allt. 1/4del av av lök det sista har vi fått slänga pga fukt i löken, den har ruttnat. Vi torkade på bricka under tak, men den behöver nog mera värme, än i den skuggan som vi hade löken i. Hösten var ju inte den torraste direkt heller.

lök

Det här inlägget postades i Lök, Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera