Min coola släkt

Råkade nämna att vi under 2017 kommer odla en hel del asiatiska grönsaker. Det är en naturlig breddning av vad vi redan odlar. Har ökat min kompetens inom populära asiatiska grönsaker. Visa är lättare att odla än andra i det svenska kalla klimatet. Den vanligaste att börja med är väl pak choi i lite olika varianter. Enkel att dra upp som plugg för att sedan sättas, snabbväxande. Perfekt för att dra upp på sommaren för utplantering när man får plats. Kan skördas senare än det mesta.

Asiatiska grönsaker från Asien.

Min snälla släkting har givit mig ett antal fröer. Så coolt.

Någon är enkel att identifiera som kinesisk broccoli. Den odlas med fokus på stammen istället för blomman som är normalt i Sverige. Det äts som en delikatess.


Även malabarspenat gick ganska fort att identifiera. Något som går fint att odla i Sverige även fast den inte blir lika frodig. Förkultivera är ett alternativ.


Denna tredje var betydligt svårare att identifiera, det är frågan om en mustardgreen, senapsbladväxt med okänt sort namn. Något som jag redan har köpt in någon sort av, men roligt med en variant till.

Denna fjärde sorten har jag inte lyckats identifiera. Det är en kålväxt, men om det är majrovetoppar, pak choi, mustadgreens eller collards, vet jag inte. Om det är någon så vet berätta gärna.

Det som är ganska genomgående är att det är extremt mycket frö i varje påse. Om jag säger att den minsta har 5-10gånger så många frön som man skulle hitta i Sverige. Denna sista är extrem med enligt min uppskattning är 40 000frön. Motsvarande i Sverige skulle vara 150-500frön.

//Ricky som sår i pluggbrätten till höger och vänster. Undrar om jag får plats i april.

Det här inlägget postades i kålväxter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera