Min livs bästa hamburgare

På ren slump råkade jag kliva in på ett random hamburgeställe. Till min livs största överraskning fick jag mig min livs bästa burgare serverad.

15317918_10154761702090365_4108564227438360810_nDen smakade precis så man kan fantisera att den perfekta burgaren skall vara. Jag var nära att börja gråta av lycka ett antal gånger. Bara tanken på den får mig att bli helt känslosam.

I Kristianstad  finns den hantverkslagade burgaren, perfekt pommes samt utmärkt egen ketchup och aioli som höll samma extremt höga kvalitet. Alla smakerna sitter precis där de skall, de dansar verkligen ihop.

Bara burgare serverar ett nymalet kött från den lokala gården http://www.friskatorpet.se/ med nötdjur av angustyp, som fått gå ute på naturbete året runt. Detta gör att djuren äter gräs och örter, detta sätter sig naturligtvis i köttet. Har man inte testat naturbeteskött någon gång rekommenderas det varmt. Naturbeteskött är den typen av kött som behöver ta större andelar av det kött vi konsumerar. Detta för de öppna landskapen, biologisk mångfald och något vi skulle kunna producera mycket mera lokalt i Sverige.

Man bakar även brödet själv. Helt enkelt en super kvalitets upplevelse rakt igenom.

Själva restaurangen är enkel, avskalad, där det verkligen är burgaren som är i centrum. Personalen andas av stolthet över vad de producerar. Själva burgaren steks till perfektion. Man lämnar helt enkelt inget till slumpen.

Kvalitet kostar, men oj vad det var värt vid detta och kommande besök. Önskar att alla städer kunde ha hamburgeställen som försökte leva upp till Bara burgares höga kvalitet.

Den gången vi är här på jorden, låt oss leva till fullo. Det är en fråga om hela våran matkultur och hur vi värdesätter oss själva. Låt 2017 bli året då Personlig Bonde PB är det senaste hälsotrenden.

Är på inget sätt sponsrad bara en extremt nöjd kund.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Min livs bästa hamburgare

 1. Laura skriver:

  Ja den låter helt fantastisk, den där burgaren, du är ju helt lyrisk! ☺
  PB…älskar det! Det vill jag satsa på att bli!

  • rickywkarlsson skriver:

   Illa när man börjar fundera på hur många mil det är försvarbart att åka för bara burgaren, eller om man kan hitta på andra orsaker att besöka Kristianstad. 🙂

 2. Paul J Lindström skriver:

  Kan bara hålla med, har ätit där ett antal gånger, blir alltid väldigt nöjd och mätt.
  Bor dessutom bara 2 minuter därifrån.
  Min favorit är BaraDubbelostburgaren 400 gram burgarkärlek.

 3. Jean-Claude skriver:

  Och här äter jag ofta lunch, ibland även middag. Kan verkligen bara bekräfta att det finns ingen bättre hamburgare mellan Svalbard och Köpenhamn 😀 Bara komma och smaka på 😉 Mmmm

Kommentera