Sockerrot

Snö ligger hårt på marken, det tinar först om 12-72 timmar men något måste man göra under tiden.

Passar på att inventera min frön inför nästa år. Passar på att samtidigt göra en så kalender för vårat behov, eller jag borde egentligen säga mitt behov, man mins inte lika lätt som för 10år sedan. Vi har ännu inte tagit beslutet om hur mycket vi kommer att odla. Men räknar med det största behovet. Då blir det produktion på riktigt. Vi har rekord mycket förberett, bäddar 75cm breda och 10meter långa per styck.

Några fröer har redan anlänt så som sockerrot, eftersom de inte säljs i Sverige passade jag på att få tag på en del extra från min källa.

Någon som önskar större volym, så får jag bara inventera först hur mycket av den jag har kvar. Bara att maila odla@odlaminmat.se

sockerrotFör den som vill läsa mer om just sockerrot. Det finns inte så mycket skrivet på Svenska så  mycket är tyvärr andra hands information.

Det enda jag kan bekräfta efter första året är att fröna gror ojämt över ca 1 månads tid. Samt att de överlever i kruka, hade ingen plats över i somras att plantera de på.

Dessa blev omplanterade i större kruka. När de tillslut fick sin permanenta plats hade de mycket rötter i krukan.

Dessa fröna är inköpta. Men kommer även att släppa egen odlade frön av olika saker, någon sort till och med garanterat-garanterat sortäkta.

De största jobben som är kvar är skörda vintermorötter och sätta vitlöken. Har ca 400 klyftor som skall sättas i år. Så räknar med att ha gott om vitlök nästa år.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Fler åriga och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera