Rabarberpaj som är så enkel att den bakar sig själv.

Min kära sambo gör de godaste rabarberpajerna.

13728288_10153775567655784_1462123338_oEn närmast knäck känsla, som balanseras med syran från rabarbern.

Recept 8 portioner eller bitar.
(glöm att den räcker till 8personer)

2,5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
100g smält smör
1 ägg
4 rabarber

IMG_0529Gör så här: Blanda alla torra ingredienser Smält smöret och blanda med de torra ingredienserna. Blanda ner ägget.

Skala och skär rabarbern i mindre bitar.

Smörj en form och lägg i den skurna rabarbern. Strö lite extra socker över rabarbern och häll ut smeten. Tryck ut smeten så att det täcker hela formen. Ställ in pajen mitt i ugnen och grädda i ca 30 minuter (alt. tills den har fått färg) på 175 grader.

Perfekt att frys och bara ta upp och värma vid oväntat besök.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen

Det här inlägget postades i självhushållning, Spara. Bokmärk permalänken.

Kommentera