Skogaholmslimpa

Äntligen har det på brödsidan kommit en ekologisk produkt.

Tänkte på detta för bara någon månads sedan. Bröd och kakor är det område där ekologiskt nästan inte funnits på kartan.

Att det är en sådan stor firma som fazer är speciellt roligt.

Vi har alla våra favoriter i fråga om bröd, men det går inte sticka understolen att Skogaholmslimpa  är en riktig stor säljare på den svenska marknaden.

Att vi långsamt kan höja andelen ekologisk produktion är i teorin bra för nationell självförsörjning. Att vi kan producera en högre andel av gödseln i landet.

De skall enligt uppgift från företaget vara gjort på skånskt mjöl.

Men vi skall vara medveten om att det troligen är danskt benmjöl som ligger bakom dessa ekoprodukter. Finns inte nog med djur i landet, blir det dessa brandkårsutryckningar.

Det går en period, men vi kan inte bygga en industri på import av gödseln, läs energi, från utlandet. Nu är ju Danmark näst gårds, men för miljön behöver vår matproduktion vara riktigt lokal.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera