Selleri

Oavsett hur mycket man läser i litteratur är det vissa saker som man måste uppleva själv.

IMG_20160605_182448Odlar i år stjälkselleri för första gången, bara ca 50 plantor för att testa, som jag säger.

Hade man varit normal så hade man väl testat 5 plantor. Det är väl bara att inse att man inte är som alla andra. 🙂

Min kära sambo har mer än en gång ifrågasatt vad mycket selleri vi skall äta. Undertecknad måste väl för husfriden hålla med henne.

Det som aldrig nämnts i litteraturen är ett fenomen att de stängerna som man drog upp inne, efter ett tag har givit upp. Men att plantan skjuter upp nya stänger som ser kanon bra ut.

Man undrar om detta är normalt, eller om de beror på att de fick stå i försmå krukor för länge. Var det näringsbrist, eller en för hård avhärdning, känns som frågorna är fler än svaren.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

 

Det här inlägget postades i självhushållning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera