Att odla kräver näring

Jag kräver mera svensk skit! Kan du hjälpa till att skapa mera lokal skit?

Jag har länge argumenterat för att vi behöver öka antalet djur. Detta för att vi behöver minska belastningen av vårat klimatavtryck i andra delar av världen.

Det är inte bara en fråga om att minska importen av kött. Det är en fråga om att vi behöver mera lokal stallgödsel att använda för att kunna öka produktionen av ekologisk mat.

Detta är en av Sveriges mera kända bönder som beskriver det enkelt utefter sin gårds förutsättningar.

Min slutsats är att vi behöver mera naturgödsel, det är enda sättet att minska vårat beroende att konstgödsel. Biffen eller mjölken måste vara svensk om andelen svensk eko skall öka.

Detta är det som sällan kommer fram i eko samtalet men det är vad som måste ske.

Detta skulle få positiva effekter, svensk jordbruk är renare än det importerade, den nationella självhushållningen ökar. Men även vi skulle kunna minska på ökningen av skog i Sverige. Just nu ökar skogen kraftig. Såg bara för någon vecka sedan att en granne planterat gran på jordbruksmark. Det gör då ont i hela min kropp.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i gödsel, Matpolitik, självhushållning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera