Vad är äkta mat?

Skrev ett inlägg här i veckan om vi får den maten vi förtjänar. Det fick mycket uppmärksamhet för att den ställer den enkla frågan; vad är det vi äter.

Eftersom det är media måndag på bloggen passar detta klipp från andra sidan Atlanten väldigt bra eftersom det pekar på exakt detta.

Sedan är verkligheten lite mera komplicerad. Tänk på att man i Sverige använder minst antibiotika i EU.

Blev lite varm i hjärtat över denna.

Ytterst är konsumentmakt som avgör om vi har mat som produceras nära oss eller om det skall flygas in från världens alla hörn. Bara för att tillfredsställa våra behov, istället för att ta ett lokalt ansvar för maten.

Jag vill kunna ta på mina matproducenter, jag vill veta hur min mjölk produceras. Hur nötdjuret har det eller om mina tomater är besprutade eller inte.

Det viktigaste yrket som finns på denna jord, är de som sätter mat på våra bord.

Vi har alla ett ansvar för att producera bra mat, har du ett fönster kan du vara med i denna kedjan, för att föda människor på denna planet med äkta mat.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

 

Det här inlägget postades i Matpolitik, Media måndag. Bokmärk permalänken.

Kommentera