Odla i kokosnötsfiber

Ibland kommer det ut nya produkter på marknaden. Detta har funnits i många år men detta blir första gången jag kommer att testa detta.

12919908_10154044436670365_6174316448044075386_nKokosfibrer/kokosnötsskal är vad det är. Det är ett odlingsmedium som har fördelen att det tar liten plats att bära hem. Man vattnar det och det sväller upp. Jag skall testa att så sallad, denna skall som jag senare transplantera ut i bäddarna.

Har hört mycket positivt så vill testa. Men det är inte riktigt min idé av vad som är bra utveckling. I min värld skall helst alla resurser man använder vara lokala.

Att få ta hit kokosskal från varmare klimat blir liksom ett feltänk även fast det är bra. Det är iallafall så jag tänker.

En riktig dröm vore att ha en odling där man är självförsörjande på allt man använder. Det som ligger närmast att fixa är flytande näring som jag gör på nässlor och vallörtsblad.

För övrigt så har golvet också fått börjat blir en plats som ockuperas av groningsbrickor. Just nu på våren är det mycket som sås och som skolas om.

Vad har ni för erfarenheter av att odla i kokonötsfibrer?

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur mates ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i självhushållning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera