Gräva, gräva

KEEP CALM AND KEEP DIGGING PosterDå är det ännu ett år man inser att man borde har grävt mera tidigare. Vad är det man aldrig lär sig?

Hemma i trädgården vet jag ju till 90% hur odlingarna kommer se ut 2017. Inser nu var grävnings jobben kommer att vara.

Jag har odlar vitlök i kragar, men har även sättpotatis odling i kragar. För att säkerställa att hålla isär på liten yta. Planen är att göra det även 2017. Så skall förhoppningsvis inser jag att fixa detta redan i höst.

För mig är detta ett sätt att tillföra mera jord, har i trädgården inget matjordslager att tala om. Detta är ett 10års projekt att skapa ett lager med matjord. Men enligt våran plan är det här vi skall bo hela livet.  Jorden som läggs i kragar är ett köpelass med jord vi köpte i fjol.

Naturligtvis gröngödslar jag, så snart det finns luckor i odlingen. Sår klöver så fort det finns en chans. Har ett litet gräsmatte reservat som naturligtvis fungerar som en energipump.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur matens ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i självhushållning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera