Snö, seriöst snö

Just nu kliar varenda odlingsgen i kroppen. Jag vill hacka, kratta, gräva till och med ogräsrensa. Jag vet man är liksom inte helt frisk.

Tacksamt nog finns det i alla fall något jag kan göra.

12717822_10153903012105365_5073323869718694824_nFick igår sått 12krukor med sallad, vänder bara vädret så är planen att transplantera dem om 4 veckor i  odlingstunneln jag har beställt.

I år är det som jag tänkt jag skall lära mig att odla sallad på riktigt. Tomater, chili, lök osv har jag odlat under ett par år, men av någon anledning har jag alltid prioriterat bort sallad.

Just denna salladen jag sått nu är en kommersiell sort, som ger massa blad på ett rotsystem, Salanova. Om 2månader vet jag troligen om det är en bra sort för det jag vill ha.

För att stilla odlingskliet i kroppen blir det att läsa odlingsböcker, rita upp planerna på var man skall ha vad samt ärligt talat sitta på händerna för att inte så mera. Hade jag valt att sattsa på varmbänk hade jag redan varit igång.

Om 2-3veckor är det läge att starta många kulturer. Tomater för odlingtunnel, kål, kålrot osv samt direkt så morötter. Blir det inte en för våt vår är rädisor och majrovor inte långt borta heller.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Detta är historian om hur mates ursprung blev en viktig fråga i mitt liv. Hur odling blev en naturlig del av livet. Samt hur man går från 3 tomatplantor till hur man odlar rationellt för storfamiljen.

Gilla och dela. Odlaminmat är lätt att följa på facebook.

Det här inlägget postades i Sallad och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera