Har han otur när han tänker eller?

Kära DN debatt vad är det för lågvattenmärke ni idag har tagit in. Det är sällan jag blir skogstokigt. Carl B Hamilton argumentera i praktiken av ett avskaffande av svenskt jordbruk. Att vi skall välja det köttet som är billigast, oavsett ursprung.

Låt oss först konstatera att ju längre bort, ju längre transporter, detta kan aldrig vara bra. Sedan har vi idag ett jordbruk med många mervärden i jämfört med andra delar av Europa tänker här speciellt på den låga antibiotika användningen.

Men det som skrämmer mig mest är att han tror att det är en konkurrens på lika villkor. Att hålla djur i Sverige, innebär betydande kostnader mer än i andra delar av världen. Nu tänker jag inte primärt på att man behöver stalla upp djur under vintern. Utan att vi objektivt har hårdare djurskyddsregler. Nu vet jag att de finns de som argumenterar för att vi skall minska på sådana krav i Sverige. Men detta skulle vara att skapa en sämre djurvälfärd.

Vi måste i stället slå vakt om den svenska djurvälfärden. Vara stolta över alla de svenska djurskötarna som dagligen skapar bättre liv för djur. För att inte tala om de bönder som 7dagar i veckan året runt sätter sina djurs livskvalitet först.

Men det viktigaste som Carl B Hamilton fullständigt missar är att han tydligen lever i paradiset. En plats på jorden med evig lycka, trygghet och fred för all framtid. Ärligt talat för drygt 70år sedan var Europa i krig. På 50år har vi monterat ner mycket av det svenska jordbruket.

Det kommer i praktiken ta minst 10-20år att bygga upp det igen, om vi börjar idag. Att då vilja förinta det vi har kvar är inte huvudlöst, det är samvetsfritt. Skäms på dig, Carl B Hamilton.

Även om ett fullskaligt krig inte står för dörren denna veckan, så att ta bort de kvarvarande förmågorna, det gör man inte. Hade du varit en yngre man hade jag sagt till dig att växa upp, men nu är du pensionär så du borde veta bättre.

Vi behöver inte hamna i en värre situation än att våra större hamnar blockeras. Detta skulle inom en vecka få avgörande effekter i våra matvarubutiker. Efter andra veckan skulle vi börja svälta.

Om detta är nyheter för dig så rekommenderar jag dig att läsa på.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Avslutningsvis; kommer du till min dörr och vill köpa någon mat, Carl B Hamilton, så kommer jag inte ens sälja dig en morot.

För er som vill läsa galenskapen i DN.

Idag skulle jag ha skrivit om omplantering av chili. Hur man skapar bra kompakta chiliplantor. Idag har jag sått en av de sista vändorna med chili frön.

Det här inlägget postades i Matpolitik, OM KRIGET KOMMER. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Har han otur när han tänker eller?

  1. Sophie skriver:

    Vilken jubelidiot till gubbe. Vem fan vill äta kött med antibiotika och växthormoner i? Varför sträva efter sämre villkor och sämre kvalité? Och vi konsumenter har rätten att veta vad det är vi köper!! Klart det ska vara tydliga etiketter med ursprungsland! Alla med sunt förnuft förstår väl att långa transporter, antibiotika och dålig hälsa hos djuren ger dåligt kött! Köp ALLTID svenskt 🙂 Tack för ett bra blog!

Kommentera