Det Sverige som inte är på nyheterna

Detta är en krass bild från verkligheten. Vi har på de senaste 50 åren monterat del betydande delar av den struktur som fanns på den svenska landsbygden. Jag säger inte att vi skall tillbaka till djurstallar med 6mjölkor, men när man inte kan överleva på 100mjölkor är något väldigt fel.

50år är ju ingen lång tid. För 50år sedan stod det kor i denna ladugården och det var bete innanför stenmuren. Hur ser…

Publicerat av Stenarvets lantbruk och ponnyuppfödning den 3 februari 2016

.

Vi behöver diskutera hela matförsörjningen ur ett nytt perspektiv. Den nationella självförsörjningen är idag inte hållbar. Vi skulle svält väldigt fort. Just nu har vi ingen plan för hur vi skall klara matförsörjningen i händelse av kris.

//Ricky Karlsson

//Ricky Karlsson

Vad är lösningen då?

Det krävs inget extremt bara att vi har ett fungerande jordbruk precis som Norge och Finland, på inget sett extrema länder.

Det här inlägget postades i Media måndag, Okategoriserade, OM KRIGET KOMMER. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det Sverige som inte är på nyheterna

  1. sonja skriver:

    Tror inte alla finska bönder skulle hålla med om att det är så välfungerande här heller. Det låter inte så då man till exempel läser: http://www.bondbloggen.fi/

    • rickywkarlsson skriver:

      Naturligtvis det missnöjda bönder i alla länder. Men det nationella perspektiven skiljer sig kraftigt åt. Så som jag upplevt den finska diskussionen är att jordbruket är en viktig del av nationens försvarsförmåga. Medan det svenska samtalet ser helt annorlunda ut.

Kommentera