Ny matförpackning som är bättre

Sällan man blir riktigt glad när man ser nya matförpackning. Ofta är det mera embarlage, större för att få plats mera reklam osv. Sällan man ser något som sparrar logistik utrymme och är mera miljövänlig. Länge själv tänkt på hur man kan göra köttfärsförpackningar mera upptimala. Idag är det ju så att man bär hem en massa livsmedelsgas, plastbyttor osv.

Nog för att jag använder plastbyttorna som fat inom odlingen, men det är mest för att kunna göra något med dem överhuvudtaget.

IMG_20160123_190118_1Idag såg jag en ny förpackning från skövdeslakteri. En korvförpackning fylld med eko nötfärs. Någon krona dyrare men kostar väl när det är små volymer och ny utrustning.

Detta måste vara ett smartare sätt att förpacka köttfärs på. Hoppas det slår igenom.

Inte för att det är snyggast utan för att det är ett smartare sätt att transportera färs på.

Det här inlägget postades i Matpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ny matförpackning som är bättre

  1. C skriver:

    Verkligen inget nytt.
    Hälsingestintan har haft samma förpackning länge.
    http://www.halsingestintan.se/notfars/

    • rickywkarlsson skriver:

      Kött överhuvudtaget från Hälsingestintan har jag bara sätt någon enstaka gång under de senaste 5åren, då jag har haft koll.

      I min del av väst Sverige skulle jag säga att 2 aktörer marknaden dominerar på malt svenskt kött till över 95%.
      Detta gör att denna typ av produkt endast funnits i butik lokalt sedan någon månad.

      Tack för infon. 😀

Kommentera